Nyugdíjba vonult a Windows 7

A Microsoft 2020.01.14-én ad utoljára frissítést a Windows 7 operációs rendszeréhez. Ez természetesen nem azt jelenti hogy nem lehet használni tovább az említett operációs rendszert csak sebezhetőbbé válhat a rendszer, ezért kár aggódni túlságosan bárkinek is. Bár a legtöbb rutinos felhasználó Windows 7 telepítés után kapásból kikapcsolta az automatikus frissítést, és így ment tovább a rendszer ők eddig sem vettek észre semmit hogy nem kap több frissítést a rendszer.

Hogy mit lehet tenni? Át lehet állni (ha van rá lehetőség) újabb Windows operációs rendszerre vagy használjuk „nyugodtan” tovább míg a böngészőgyártók támogatják a rendszert. Például a Google Chrome is tájékoztatást adott hogy legalább 1.5 évig támogatják a Windows 7-et. Jó esély van egyébként arra, hogy ha valami kritikus problémát találnak a Windows 7-ben, akkor arra még érkezhet javítás mint ahogy a Windows XP rendszerhez is érkezett.

Természetesen a tandemradio.hu weboldalon található saját készítésű programok kompatibilisek Windows 7-el és amíg rajtam múlik az is marad!